2017. március 11., szombat

🌷 18 dolog, amit a 18 évem alatt megtanultam 🌷

Sziasztok srácook! ❤

Majdnem pontosan egy hónapja köszöntem el tőletek, azóta ijesztően rengeteg minden történt velem, remélem, hogy egyszer megoszthatom majd veletek a híreket. Viszont ahogy írtam is, továbbra is meghagyom magamnak a lehetőséget arra, hogy amikor úgy érzem, hogy posztolnom kell valamit, akkor posztolni is fogok. Ez most egy ilyen alkalom, hiszen ettől a naptól kezdve a felnőttek világához tartozom (jó vicc)! Sokat gondolkoztam azon, hogy hogyan tudnám magamban egy kicsit lezárni az elmúlt 18 évemet. Végül nekiültem, és összeírtam egy listát arról, hogy mit tanultam ezalatt az idő alatt, mik azok az "életbölcsességek", vagy akárhogy is nevezzük őket, amikkel gazdagabb lettem és amik átsegítettek dolgokon, vagy amiket a saját káromon kellett megtanulnom. Kellett egy kicsit rakosgatnom a számozást, hogy királyul kijöjjön a 18 dolog, mert egyébként nem annyi van, de ugye, hogy így sokkal jobban hangzik? Mindenesetre remélem, hogy nektek is hasznos/érdekes lesz beleolvasni: 

0. 
Soha ne felejts el hinni a csodákban! Hagyd, hogy a világ meglepjen.


1. 
Hallgatni kell a megérzéseinkre, mert MINDIG jelzik, ha valami nem oké.


2. 
A világon minden egyes dolog okkal történik, vagy éppen nem történik, és mindig akkor, amikor eljön az ideje. 


3. 
Lehet, hogy 2 nap múlva, lehet, hogy csak 20 év múlva, de mindenki mindent visszakap az élettől, neked ezzel nem kell törődnöd.


4. 
Mindig lesz valahogy. Akármennyire is kilátástalannak tűnik a helyzet, soha semmi nem tart örökké, mindig minden lesz valahogy, mert olyan még sosem történt, hogy ne lett volna sehogy.


5. 
Fordulj szeretettel az emberek felé és mindig próbáld az ő nézőpontjukból is látni a dolgokat, mert mindenkihez úgy viszonyulnak, ahogy ő viszonyul másokhoz.


6. 
Minden helyzetből két dolog származhat: egy jó döntés vagy egy jó lecke. És mindkettőt értékelni kell.


7. 
Amíg minden nap teszel azért, hogy jobb ember legyél, mint amilyen tegnap voltál, addig jó úton vagy.


8. 
A múlton nem keseregni kell, mert változtatni már úgysem tudsz rajta. Ami már elmúlt, azt el kell engedni és tanulni belőle.


9. 
Meg kell találni az egyensúlyt aközött, amit csinálnod KELL és aközött, amit csinálni SZERETNÉL. Ha elhanyagolod az utóbbit, nem fog menni az előbbi.


10. 
Ha nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnál egy adott dologra, akkor azt a dolgot nem szabad elengedned.


11. 
Akik bántanak, azokat bántják, akik boldogtalanná tesznek, azok boldogtalanok. Nem neked szól, és ezt ők is tudják, de jobb, ha ezt az ember észben tartja. Mindenki azt közvetíti mások felé, ami benne van.


12. 
Nincs olyan, hogy valaki nem ér rá valamire. Minden azon múlik, hogy az a dolog vagy személy hányadik helyen áll a fontossági listáján.


13. 
Mindenki megérdemel egy második esélyt, de egy harmadikat már nem.


14. 
Mások véleményét mindig meg kell hallgatni, de nem kell mindig megfogadni. Válogasd meg, hogy kiknek adsz a szavára, és az, hogy a maradék mit gondol rólad, az maradjon az ő problémájuk.


15.  
Mindenkinek más az útja, ezért felesleges másokhoz hasonlítgatni magad, csak kövesd a saját utadat!


16. 
Az idő csodákra képes, csak türelmesnek kell lenned és hagynod kell, hogy tegye a dolgát.


17. 
Ha nincs semmi, amiért lelkesedni tudsz, akkor valamit rosszul csinálsz.


18. 
Bármit megtehetsz, ami után képes vagy tükörbe nézni.


+1. 
Ha csak három tanács szerint akarod élni az életed: Amíg nem próbálod meg, soha nem fogod megtudni. Amíg nem adod fel, addig nem vesztettél. Amíg vannak álmaid, van jövőd.


Csodálatos napot mindenkinek! 

Mimi~ 

9 megjegyzés:

 1. Nagyon jó volt olvasni a bejegyzésedet :) Köszönöm!

  VálaszTörlés
 2. Pont most állok az értettségi előtt és a "Ha nincs semmi, amiért lelkesedni tudsz, akkor valamit rosszul csinálsz." rész tökéletes jellemzi a mindenapjaimat. Még nem tudom milyen irányba fogok tovább haladni, de azt biztosan tudom, hogy jelenleg nagyon rossz pályán mozgok. :D

  + Szereztél egy újabb feliratkozót, sok sikert a továbbiakban is! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. igen, nekem is hasonló érzéseim vannak :D illetve az érettségire való tanulással kapcsolatban... nagyon nehéz rávennem magam.
   És köszönöm szépen! ^-^

   Törlés
 3. Fantasztikus érzés újra olvasni az írásaidat! Bevallom, kicsit hiányzik a mindennapokból.... <3

  VálaszTörlés
 4. sziaaa
  most találtam a blogodra, nagyon tetszik,ezért feliratkoztam :)

  ha van időd,less be felém:

  neon-rider-world.blogspot.com

  VálaszTörlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 6. Szia!
  Nemrég találtam ide és teljesen oda meg vissza vagyok mindentől. :D Minden annyira jó, és fantasztikusan fogalmazol! Ez a bejegyzés pedig hatalmas motiváció-forrás lett számomra :D

  VálaszTörlés